Bank Austria od danas mjeri temperaturu klijentima

Dodajte komentar

UniCredit Bank Austria počinje od danas da mjeri tjelesnu temperaturu svojih klijenata. Portparol Matthias Raftl potvrdio je KURIER-u kako je riječ o “još jednoj od mnogih sigurnosnih mjera s naše strane za zaštitu zaposlenih i kupaca”.

Prema Raftlu, Bank Austria slijedi preporuku Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) koja će se sprovoditi u cijeloj grupi.

Odbor je (a ne radničko vijeće, kako Raftl naglašava) bio odgovoran za mjere. To je opravdano povećanjem učestalosti kupaca u posljednjih nekoliko dana, s normalizacijom rada.

Konkretno, od svih kupaca koji žele otići do šaltera i servisnog područja tražiće se da izmjere temperaturu. Ko to odbije ili tjelesna temperatura bude veća od 37,5 stepeni, neće moći da uđe.

Prema Raftlu, mjerenja će obavljati posebno obučeni zaposleni koji bi u svakom slučaju radili u podružnicama ili drugo osoblje. Mjerenje se sprovodi anonimno, ne prikupljaju se niti čuvaju lični podaci. Za samoposlužne prostorije pristup je i dalje moguć sa zaštitom usta i nosa.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *