Prvi komercijalni letovi Montenegro Airlinesa u junu

Dodajte komentar

U Montenegro Airlinesu očekuju da će prve komercijalne letove imati u junu. Predstavnici nacionalne avio-kompanije pretpostavljaju da će prvi letovi biti uspostavljeni ka destinacijama u regionu, saopšteno je Pobjedi iz Montenegro Airlinesa.

“Imajući u vidu ublažavanje restrikcija u Crnoj Gori kao i u većem broju zemalja Evrope u posljednjih nekoliko dana, očekujemo da ćemo prve letove imati u junu i to ka destinacijama slične epidemiološke situacije”, kazali su Pobjedi iz Montenegro Airlinesa.

U Montenegro Airlinesu pretpostavljaju da će prvi letovi biti uspostavljeni ka destinacijama u regionu.

“Potom bi u narednih mjesec dana letovi bili uspostavljeni i ka svim destinacijama ka kojima saobraćamo naravno, pod uslovom da je let ka tim zemljama dozvoljen”, rekli su iz Montenegro Airlinesa.

Putnički komercijalni avio-saobraćaj u Crnoj Gori obustavljen je od 16. marta, osim najavljenog dolaska crnogorskih državljana, posredstvom diplomatsko-konzularnih predstavništava, Operativnom štabu Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

“U ovom trenutku svi komercijalni letovi Montenegro Airlinesa su ubustavljeni do 31. maja ove godine. Naravno, to nije konačna odluka, jer uspostavljanje komercijalnog avio-saobraćaja zavisi od odluka i smjernica domaćih i međunarodnih tijela i organa nadležnih za oblast civilne avijacije, odnosno zavisi i od protokola koji se odnose na zdravstvene mjere i mjere ograničenja u putovanjima u zemljama ka kojima MA leti”, pojasnili su predstavnici nacionalnog avio-prevoznika.

Oni ističu da je Montenegro Airlines u potpunosti spreman za pokretanje saobraćaja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *