Ryanair od 1. jula ponovo uspostavlja skoro polovinu letova

Dodajte komentar

Evropska avio-kompanija Ryanair danas je najavila je da će od 1. jula ponovo uspostaviti 40 odsto planiranih letova.

Niskobudžetni avio-prevoznik saopštio je da se nada da će dnevno obavljati 1.000 letova.

Ryanair je objavio i video snimak u kom se prikazuje kako bi trebalo da izgledaju letovi poslije korone i motivišu putnici da poštuju mjere za sprječavanje širenja virusa Kovid-19.

Te mjere, između ostalog, uključuju manje prijavljenih torbi, čekiranje posredstvom interneta, kao i provjere tjelesne temperature na ulazu u aerodrom i nošenje maski na aerodromima i u avionima.

Sve letjelice kompanije Ryanair opremljene su HEPA filterima za vazduh (sličnim onima koji se koriste u bolničkim odjeljenjima za pacijente koji su u kritičnom stanju), a sve površine u avionu dezinfikuju se svake večeri hemijskim sredstvima koja djeluju duže od 24 sata.

Podsticaće se i socijalno distanciranje na aerodromima i u avionima tamo gdje je to moguće. Posada će takođe nositi maske, a sve transakcije biće bezgotovinske.

Izvršni direktor kompanije Edi Vilson rekao je da je važno i za klijente i njihove ljude da se vrate na neki normalan red letjenja, počevši od 1. jula.

“Nakon četiri mjeseca vrijeme je da Evropa opet poleti, kako bismo ponovo ujedinili prijatelje i porodice, omogućili ljudima da se vrate na posao i pokrenuli evropsku turističku industriju, koja obezbjeđuje toliko miliona radnih mjesta”, kazao je Vilson.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *