Direktorici “Plantaža” smanjena plata sa 8 na 4 prosječne zarade

Dodajte komentar

Kompanija »13. Jul Plantaže« A. D, održala je sjednicu Odbora direktorakojom je predsjedavao prof. dr Veselin Vukotić, predsjednik Odbora direktora a pored članova Odbora direktora, učešće su uzeli Izvršna direktorica i članovi Menadžmenta i zaposleni koji bitno učestvuju ili vode određene operativne poslove u Kompaniji.

Na prvom dijelu održane sjednice, kojem su prisustvovali članovi Odbora direktora: prof. dr Božo Mihailović (Investiciono razvojni fond-IRF), Dušan Perović (Fond Penzijskog i invalidskog osiguranja – PIO), mr Đorđije Rajković (Fond Penzijskog i invalidskog osiguranja – PIO), Anica Hajduković (predstavnica manjinskih akcionara), mr Sead Šahman (Zavod za zapošljavanje Crne Gore), Samo Jovićević (Podgorička banka CKB) i Izvršna direktorica Verica Maraš, razmatran je Izvještaj o realizaciji Ugovora o menadžmentu, koji je podnijela Izvršna direktorica.

Ovaj izvještaj za 2019. godinu je jednoglasno usvojen, gdje se konstatovalo da je iskazani pozitivni rezultat ostvaren uprkos brojnim teškoćama u poslovanju Kompanije, uz napomenu da je prošlogodišnja berba bila jedna od najtežih u kompanijskoj istoriji, a to prije svega zbog izrazito nepovoljnih klimatskih uslova. Isto tako, ukazano je na posebne probleme koji prate poslovanje ove kompanije.

Zbog ekonomske krize koju je izazvala pandemija Covid-19 i očekivanih rezultata u ovoj godini, Odbor direktora je donio odluku o smanjenju zarade Izvršne direktorice za 2020. godinu sa 8 na 4 prosječne mjesečne zarade u Kompaniji.

“Članovi Odbora direktora primaju nadoknadu određenu Zakonom. Predsjednik Odbora direktora prima nadoknadu u visini jedne prosječne plate u Kompaniji, a članovi Odbora primaju nadoknadu u visini 70% jedne prosječne zarade u Kompaniji. Shodno Zakonu, u prošloj godini Predsjednik Odbora je prosječno mjesečno primao 728 EUR, članovi Odbora 528 EUR. Pri tome, treba napomenuti da Predsjednik i članovi Odbora direktora nijesu u stalnom radnom odnosu sa kompanijom „Plantaže“”, naveli su iz kompanije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *