Visa povećava limit za beskontaktno plaćanje bez unošenja PIN koda na 50 eura

Dodajte komentar

Kompanija Visa objavila je da u Crnoj Gori povećava maksimalni iznos za beskontaktne transakcije za koje nije neophodan unos PIN koda na 50 eura. Ovo unaprijeđenje omogućava potrošačima da veće kupovine obave na jednostavan i efikasan način – prislanjanjem beskontaktne kartice, bez dodatnog ukucavanja PIN koda.

Limit za plaćanje na ovakav način uvećan je za 25 posto u odnosu na prethodnu sumu od 40 eura, što potrošačima u Crnoj Gori olakšava obavljanje svakodnevnih transakcija.

Beskontaktna tehnologija omogućava najbrži, najprikladniji i najbezbjedniji način plaćanja za potrošače i trgovce, jednostavnim prislanjanjem kartice. Više od 78 posto transakcija u Crnoj Gori se već obavlja beskontaktno, pa će ovo povećanje dodatno unaprijediti i ubrzati kupovinu.

“Potrošači vole da koriste “prisloni i plati metodu” jer je jednostavna, brza i bezbjedna, a znamo i da ljudima više nego ikad odgovara da plaćaju beskontaktno“, rekao je Vladimir Đorđević, generalni direktor Visa kompanije za Jugoistočnu Evropu. „Uvijek smo bili posvjećeni inovacijama i ideji da potrošačima i trgovcima omogućimo najbolje načine plaćanja. Drago nam je da povećanjem limita doprinosimo razvoju sigurne beskontaktne tehnologije u Crnoj Gori.“

Kako navode, Visa cijeni podršku državnih institucija i platne industrije prilikom povećanja limita.

“Kompanija Visa će nastaviti usko da sarađuje sa trgovcima i partnerima iz finansijskog sektora, kako bi se sprovele neophodne tehničke izmjene na prodajnim mjestima. Pored ovih pogodnosti, Visa servis za lako plaćanje pruža izuzetnu zaštitu i bezbjednost prilikom upotrebe beskontaktnih kartica. Beskontaktne kartice imaju isti EMV sigurnosni čip kao i kontaktne kartice, a svaka transakcija uključuje jedinstveni jednokratni kod, koji onemogućava da se informacije iskoriste za falsifikovanje kartica”, saopšteno je iz kompanije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *