Kompanija Volt Dizni otpušta 43.000 radnika

Dodajte komentar

Kompanija “Volt Dizni svijet” planira da od sljedeće nedjelje prestane da isplaćuje platu za 43.000 radnika koji ne dolaze na posao zbog zatvaranja tog tematskog odmarališta sredinom marta uslijed širenja novog koronavirusa, ali će im dozvoliti da zadrže beneficije do godinu dana, prenose Agencije.

Radnici će moći da zadrže beneficije, zdravstvene, stomatološke i životnog osiguranja, sve dok traje zabrana kretanja, ili najdalje još godinu dana.

Oni radnici koji se vraćaju na posao od 19. aprila, njih oko 200, biće raspoređeni prema godinama radnog staža i ranijim pozicijama na radna mjesta koja su neophodna za održavanje parka i za to će biti plaćeni, navodi se u saopštenju Savjeta za trgovinske usluge, koalicije sindikata koji predstavljaju radnike.

“Sindikalni sporazum pruža snažniju zaštitu i korist za 43.000 sindikalnih radnika u Dizniju od gotovo bilo kojeg drugog radnika u Sjedinjenim Državama koji ostaje bez posla”, navodi sindikat.

U Diznijevim tematskim parkovima radi 77.000 ljudi i to je kompanija sa najviše zaposlenih u SAD.

Do 19. aprila svim radnicima koji su poslati kućama biće isplaćivane zarade, a nakon toga ova odluka biće poništena jer se ne zna tačno kada će ponovo početi da rade.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *