Odblokirati žiro-račun Ulcinja u vrijeme pandemije

Dodajte komentar
Ulcinj

Predsjednik ulcinjske URE Omer Bajraktari pozvao je Vladu Crne Gore da uloži napore kako bi žiro-račun Opštine Ulcinjšto prije bio odblokiran.

– Juče smo iz medija saznali da je žiro-račun Opštine Ulcinj opet u blokadi i ovo je nažalost postala hronična pojava koja otežava normalno funksionisanje lokalne samouprave. Međutim, polazeći od aktuelne, vanredne epidemiološke situacije u Ulcinju i Crnoj Gori, kao i svih mjera koje su preduzete da bi se spriječilo širenje koronavirusa, a koje imaju enormne posljedice na privrednu aktivnost, pa samim tim i na funkcionisanje lokalnih uprava, pozivamo Vladu Crne Gore i Ministarstvo pravde kao organ koji nadzire rad javnih izvršitelja, da ulože svoj autoritet kako bi žiro-račun Opštine Ulcinj odmah bio odblokiran”, saopstio je Bajraktari.

U ulcinjskoj URI svjesni su da treba ispoštovati sve sudske odluke, ali dodaju da u ovom trenutku viši interes predstavlja zdravlje stanovništva i funksionisanje grada, a da će se taj dug svakako kasnije izmiriti.

– U ovim teškim danima za cijelu drzavu jako je važno imati likvidan budžet usljed nepredviđenih okolnosti, kao i pogoršane ekonomske situacije, pa u gradu tokom pandemije moraju funkcionisati službe. Zato smatram da je ovaj zahtjev više nego opravdan i da ce naići na razumijevanje kod nadležnih državnih organa – zaključio je Bajraktari.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *