Turističku ponudu usmjeriti ka domaćim i turistima iz regiona

Dodajte komentar

Direktorica Turističke organizacije Tivat Danica Banjević kazala je Dnevnim novinama da trenutnu situaciju sa korona virusom treba iskoristiti za period nakon krize.

“Imajući u vidu aktuelnu situaciju, koja će najviše uticati na sektor turističkih putovanja, redovno pratimo dešavanja, informacije i predviđanja međunarodnih eksperata i renomiranih institucija poput Svjetske turističke organizacije (UNWTO) i Evropske komisije za turizam i putovanja (ETC) kako bismo se na adekvatan način pripremili za period nakon okončanja krize”, rekla Banjević.

Ona je navela da je marketing turističkih destinacija i prodaja turističkih aranžmana u ovom periodu po strani.

“Ovaj period moramo iskoristiti da se pripremimo za period nakon krize. Bitno je to da nakon otvaranja granica i normalizacije situacije pojačamo promotivne aktivnosti. U saradnji sa Nacionalnom TO i lokalnim TO u prethodnom periodu smo pripremili plan promotivnih aktivnosti, tradicionalne roadshow kampanje, koja bi u normalnim uslovima uslijedila tokom maja. U periodu nakon okončanja krize, aktivnosti i promocija turističke ponude mora biti usmjerena prema domaćim i turistima iz regiona”, naglasila je Banjević.

Prema njenim riječima, individualni putnici će željeti da putuju čim se ponovo budu osjećali sigurnim.

“Sa druge strane, segment turizma koji će najviše trpjeti je poslovni turizam, zbog rizika i neizvjesnosti kompanija u narednom periodu. Vjeruje se da će ovom segmentu biti potrebno više vremena da se vrati na brojke iz prethodnog perioda”, objasnila je Banjević.

U pogledu osjetljivosti na cijenu, očekuje se da gornji-srednji sloj i luksuzni segmenti budu na prvom mjestu.

Banjević je mišljenja da će znatan broj imućnih i onih sa višim primanjima u kasnim tridesetim, četrdesetim i ranim pedesetima godinama predvoditi talas putovanja.

Kada je riječ o masovnom turizmu, očekuje se da će oni biti osjetljiviji na cijenu.

“Kada je riječ o privatnosti, vile i mali boutique hoteli će imati veću potražnju, a turistički najrazvijenijim destinacijama sa velikim brojem turista trebaće duži oporavak u odnosu na manje poznate i udaljene destinacije. Takođe, predviđa se povratak dužih boravaka, u odnosu na kraća putovanja što je bio trend prethodnih godina, a sve iz razloga što će turisti htjeti da smanje broj putovanja tokom godine”, istakla je Banjević.

Ono što, dodaje ona, uliva optimizam ako imamo u vidu ova predviđanja je da je Tivat lako dostupan iz evropskih prijestonica.

“Takođe, još smo neistražena destinacija i imamo dosta toga da ponudimo turistima da bi se osjećali bezbjedno”, zaključila je Banjević.

Izvor: CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *