Prihodi budžeta Opštine Herceg Novi za mart smanjeni za 40 odsto

Dodajte komentar
Herceg Novi

Mjere i preporuke koje su donesene tokom marta povodom epidemije koronavirusa znatno su uticale i na punjenje budžeta Opštine Herceg Novi. Naime, u toku proteklog mjeseca došlo je do značajnog smanjenja prihoda, tako da su oni manji za 40 odsto u odnosu na isti period prethodne.

“Obzirom da je do značajnog smanjenja prihoda došlo u drugoj polovini marta, kada su stupile na snagu sve mjere i preporuke Vlade koje se odnose na spriječavanje daljeg širenja virusa Covid-19, za očekivati je da u aprilu dođe do smanjenja prihoda za više od 50 odsto u odnosu na isti period prethodne godine”, navodi se u saopštenju iz Opštine Herceg Novi.

Tim povodom ekonomski tim Opštine radi na mjerama koje će u narednom periodu ublažiti posljedice ekonomske krize. Trenutno su u pripremi mjere koje će rezultirati smanjenjem troškova prema svim potrošačkim jedinicama budžeta Opštine. Takođe, u pripremi su mjere za pomoć građanima kroz poreske i druge olakšice, koje će u toku ove sedmice biti zvanično dostavljene Zajednici opština Crne Gore, a koje će sa druge strane dodatno uticati na primanja budžeta Opštine.

“Odgovornom strategijom i mjerama rukovodstvo Opštine Herceg Novi nastoji da u narednom periodu obezbijedi redovno funkcionisanje organa lokalne samouprave, a u isto vrijeme svim građanima pomogne kroz poreske i druge olakšice”, dodaje se u saopštenju.

Podsjećaju, Opština Herceg Novi je uputila interventnu finansijsku pomoć opštinskoj organizaciji Crvenog krsta u iznosu od 3.000 eura za socijalno ugrožene. Osim toga, u saradnji sa Crvenim krstom, lokalne uprava je obezbijedila vozila i angažovala volontere koji pružaju pomoć građanima.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *