Velika pomoć EU: Tri miliona hitno za zdravstvo, 50 miliona za dugoročni program

Dodajte komentar

Evropska unija donira tri miliona Crnoj Gori za hitnu pomoć za zdravstvo plus 50 miliona za dugoročni programa u skladu sa potrebama, a najviše za zdravsto, ekonomiju i preduzetnike.

To je na Twitteru objavio šef Delegacije EU u Podgorici Aivo Orav.

“Velika zahvalnost Evropskoj uniji za podršku Crnoj Gori u najtežim trenucima borbe protiv #COVID19.” Evropske vrijednosti i solidarnost na djelu!”, poručio je premijer Duško Marković.

On je naveo da će Crna Gora nastaviti da predano radi sa Evropskom komisijom i Delegacijom “da zajednički saniramo posljedice krize”.

Iz Vlade je saopšteno i da je dogovoreno ubrzavanje 18 miliona eura vrijednog zajedničkog programa za pomoć malim preduzećima, najranjivijim kategorijama društva i nezaposlenima.

“EU i u teškim trenucima borbe protiv #COVID19 stoji sa Crnom Gorom i pomaže urgentno nabavku opreme i zaštitnih sredstava sa 3 miliona eura kroz sistem #UN. Istovremeno radimo na definisanju modela za dodatnih 50 miliona eura pomoći za prevazilaženje socio-ekonomskih efekata izazvanih krizom”, navedeno je na Twitteru Vlade.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *