Mogu da rade auto-servisi, stolarske radionice, vulkanizeri, obućari i fotokopirnice, dok Institut ne kaže suprotno

Dodajte komentar

Dozvoljen je rad kompanijama koje vrše usluge koje nisu zabranjene naredbom Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti poput auto-servisa, stolarskih radionica, vulkanizera, obućara i fotokopirnica, dok Institut za javno zdravlje ne preporuči drugačije.

“Tumačenjem Naredbe od 19.03.2020. godine u dijelu koji se tiče ograničavanja prevoza više od dvije osobe u jednom vozilu izuzet je organizovani prevoz zaposlenih­-radnika i ista se odnosi samo na privatna vozila”, navodi se u tumačenju novoformiranog Operativnog štaba za podršku privredi za vrijeme trajanja mjera za sprječavanje širenja koronavirusa..

Nacionalno koordinaciono tijelo forimiralo je taj operativni štab, a cilj je nepresetana komunikacija sa predstavnicima privrede radi njihovog funkcionisanja u novonastalim okolnostima.

“Zadatak je definisanje i tumačenje otvorenih pitanja koja su pristigla od strane velikog broja privrednika nakon usvajanja Naredbi za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog korona virusa, kao i stalna komunikacija sa privredom u cilju što boljeg funkcionisanja usljed nepredviđenih okolnosti izazvanih novim korona virusom”.

U pojašnjenjima, Operativni štab navodi i da svi objekti koji vrše prodaju roba potrebnih u različitim fazama gradnje, po naredbi mogu da vrše prodaju.

“Prodaja svih roba potrebnih za vršenje usluga dozvoljenih Naredbom dozvoljena je putem narudžbe internetom ili telefonom, uz dostavu kupcima”, podsjećaju oni.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *