NLB Banka razvija rješenje za prijavu klijenata na moratorijum na otplatu kredita

Dodajte komentar

NLB Banka je tokom dana dobila veliki broj poziva od građana koji su se interesovali za mogućnosti i rješenja definisanih Odlukom o privremenim mjerama za ublažavanje negativnih uticaja novog koronavirusa na finansijski sistem, a posebno na dio  odluke, kojom korisnici kredita (pravna lica, fizička lica, preduzetnici i ostali korisnici kredita) odobrenih od strane banaka imaju pravo na moratorijum na otplatu kredita u trajanju do 90 dana.

“U cilju zaštite građana, naših klijenata, zbog tenutnog stanja u zemlji, koje je izazavno epidemijom korona virusa, NLB Banka ubrzano radi na pripremi rješenja kojim će građani na jednostavan, siguran i bezbjedan način, isključivo elektronskim putem, moći da dostave zahtjev za moratorijum na otplatu kredita. Zahtjev neće biti moguće podnijeti u filijali”, kazali su iz NLB banke za naš portal.

Izuzetak od ovog pravila činiće penzioneri, koji će zahtjev moći da podnesu telefonskim putem pozivanjem broja 19888, čime neće biti potrebe za dolazak u banku i nepotrebnog dovođenja u rizik po zdravlje najosjetljivije grupe građana od mogućeg obolijevanja od korona virusa.

U ponedeljak, 23. 3., banka će imati spremno rješenje i obavijestiće klijente o svim neophodnim detaljima za prijavu a nakon dobijanja preciznijeg Uputstva za primjenu Odluke od strane CBCG.

Sve informacije kao i do sada klijenti mogu dobiti na broj Kontakt centra banke 19888 ili pozivom svog komercijaliste.

“NLB Banka s pažnjom prati smjernice Instituta za javno zdravlje i Vlade Crne Gore, poštuje donešene odluke i dnevno donosi mjere sa ciljem prevencije pojave epidemije koronavirusa. O svim novinama u radu, redovno ćemo informisati zainteresovane građane putem bančinih zvaničnih kanala komunikacije, te putem medija, čija uloga je u datoj situaciji nemjerljiva”, saopšteno je iz banke.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *