Ljubljana: Arapi iz “Beograda na vodi” novi partneri Izeta Rastodera

Dodajte komentar

Biznismen Izet Rastoder će radi okončanja dijela projekta Stožice u Ljubljani dobiti partnera iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), kompaniju Eagle Hills, koja će, kako se očekuje, preuzeti 51% udjela, pišu slovenački mediji, prenosi SEEbiz.

Crnogorac sa adresom u Ljubljani postao je vlasnik komercijalnog dijela stadiona i dvorane Stožice 2017. godine nakon što je od Društva za upravljanje imovinom banaka (DUTB) kupio potraživanja društva Grep, a zatim kao jedini povjerilac u stečaju Grepa preuzeo imovinu na kojoj su potraživanja bila osigurana.

Nakon što je list Delo prošlog septembra izvijestio da Eagle Hills planira da kupi nedovršeni komercijalni dio Stožica, Arapi će prema pisanju lista Finance sada preuzeti 51% udjela u Rastoderovoj projektnoj kompaniji, a ostatak bi zadržao Rastoder.

Očekuje se da će projekat ostati približno onakav kakav je planiran prema prostornom planu (trgovački centar i hotel visok do 100 metara), ali mogao bi se još višeprostorno iskoristiti, odnosno povećati do krajnjih gabarita, izvijestile su Finance.

Za okončanje trgovačkog dijela potrebno je još 50 do 65 miliona eura, navode mediji.

Kompanija Eagle Hills, između ostalog, gradi Beograd na vodi vrijedan tri milijarde dolara, a u prošlosti je uložila u jedan od najviših nebodera na svijetu, Burj Khalifu u Dubaiju i jedan od najvećih trgovačkih centara na svijetu, Dubai Mall.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *