BlackBerry napušta svijet mobilne telefonije

Dodajte komentar

Kompanija TCL Communications koja trenutno posjeduje prava za proizvodnju i distribuciju BlackBerry telefona objavila je da će prestati prodavati uređaje pod tim brendom 31.09.2020. godine. Nekada izuzetno popularan brend koji je proizvodio mobilne uređaje koji su bilježili rekordne prodaje i koji je stekao veliku popularnost na tržištu mobilnih uređaja, došao je, čini se, na kraj svog puta u svijetu mobilnih telefona.

TCL je na Twitteru potvrdio da više neće prodavati BlackBerry telefone nakon 31.09.2020. godine, a kao razlog je naveo nepostojanje licence za njihovu proizvodnju, dizajniranje i prodaju.

Naravno, TCL Communications će nastaviti sa pružanjem softverske podrške, kao i sa pružanjem servisa za postojeće uređaje korisnicima ovih mobilnih telefona

Tako će brend koji je osnovan još 19.01.1999. godine, nakon Microsofta koji je nedavno odlučio da penzioniše  Windows 10 Mobile verziju, napustiti mobilni svijet.

Ovakav rasplet situacije dolazi nakon neuspjeha TCL i BlackBerry-a sa nekoliko posljednjih modela mobilnih uređaja. Međutim, ovi uređaji su zaista ponudili mnogo toga dobrog svojim korisnicima, ali ono što je problem jeste da ti uređaji nisu dobili onoliku pažnju kolika se očekivala, te su zabilježene veoma skromne prodaje ovih mobilnih telefona.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *