Bez zainteresovanih za imovinu Rudnika boksita

Dodajte komentar

Niko se nije javio ni na drugi oglas za kupovinu upravne zgrade Rudnika boksita i okolnog zemljišta u Nikšiću. Stečajni upravnik Mladen Marković je oba puta ovu imovinu nudio po početnoj cijeni od 1,55 miliona eura. Novi poziv za prodaju bi, kako je Marković najavio, mogao biti oglašen iduće nedjelje, ali nije precizirao da li će cijenu ovog puta umanjivati, piše Pobjeda.

Oglasom je bilo predviđeno da se imovina prodaje u viđenom stanju bez garancija kupcu i prava na naknadni prigovor, dok su pravo kupovine imala pravna i fizička lica sa uplatom depozita od deset odsto od početne vrijednosti imovine.

Kada je Marković prije tri mjeseca oglasio prvu prodaju imovine, bivši radnici Rudnika su najavili da neće dozvoliti da se prije njih naplati mađarska kompanija Vagon impeks kojoj je pravosnažno dosuđeno 800 hiljada eura za izmaklu dobit zbog nezakonitog raskida ugovora o kupovini rude. Zaključkom Privrednog suda ovaj iznos svrstan je u prvi isplatni, kao trošak stečajnog postupka, koji se prioritetno isplaćuje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *