U podne ističe rok za dostavljanje ponuda za Aerodrome

Dodajte komentar
Aerodrom Tivat

Rok za dostavljanje ponuda u pretkvalifikacionom postupku za davanje u dugoročni zakup Aerodroma Crne Gore ističe danas u podne, javio je Radio Crne Gore.

Otvaranje je planirano u 13 sati u Ministarstvu saobraćaja.

Podsjećamo, SDP traži da se Skupština Crne Gore na prvoj narednoj sjednici izjasni o Rezoluciji kojom se traži da Vlada odustane od najavljenog modela zakupa Aerodroma.

Ministar saobraćaja Osman Nurković kazao je da očekuje da se u pretkvalifikacionom postupku za davanje u dugoročni zakup Aerodroma Crne Gore prijave renomirane svjetske kompanije.

Nurković je za Radio-televiziju Crne Gore (RTCG) rekao da će nakon otvaranja ponuda uslijediti period od mjesec dana kad će biti poznato koje kompanije mogu ići u proces klasičnog tendera.

“Mi ćemo danas vidjeti koje se kompanije interesuju, i koje su kompanije ispunile uslove za pretkvalifikaiju, odnosno koje su kompanije stekle uslove da ih u narednom periodu mi pozovemo da dostave svoju ponudu. Od danas, od prijema dokumentacije, do rješavanja po pristigloj dokumentaciji treba da prođe 30 dana”, rekao je Nurković,

Na kraju će, kako je rekao, objaviti spisak kompanija koje su se pretkvalifikovale, nakon čega će uputiti poziv za dostavljanje ponuda.

“U prethodnom periodu iskazalo se veliko interesovanje, i očekujem da referentne kompanije dostave ponude i očekujem od svega veliki benefit. Rekli smo da je potrebno da je potrebno da se uplati najmanje 100 miliona eura, avansna uplata budžetu države Crne Gore, da deset posto ukupnog prihoda se izdvoji kao godišnja koncesiona naknada državi, da se uloži najmanje 80 miliona u prve tri godine u investicije, odnosno 200 miliona najmanje tokom cijelog perioda koncesije”, rekao je Nurković.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *