Investitori iz Emirata zainteresovani za Luku Bar

Dodajte komentar

Najvažniji dio odnosa Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) je ekonomska saradnja a Luka Bar interesuje investitora iz te države, rekao je predsjednik Milo Đukanović.

On je, nakon prve zvanične posjete Ujedinjenim Arapskim Emiratima kazao da je ekonomska saradnja bazirana na vrlo snažnim investicionim aktivnostima kompanija iz Emirata u Crnoj Gori.

Prema njegovim riječima, tu su novi projekti u turizmu, a treća značajna oblast je proizvodnja hrane.

Prema njegovim riječima, odnosi između Crne Gore i Emirata primjer su kako je za relativno kratko vrijeme, za deceniju, moguće ne samo uspostaviti odnose, nego ih i razviti do izuzetnog nivoa, ne samo u polju ekonomije, već politike i bezbjednosti.

“Ono što je važno je da su Emirati bili naša veza sa regijom Bliskog Istoka i Zaliva, gdje je Crna Gora iskoristila priliku da se dobro pozicionira kao akter globalne spoljne politike”, kazao je Đukanović.

On je dodao da je Luka Bar važan infrastrukturni objekat koji treba da omogući dinamičan razvoj i kvalitetniju vezu Crne Gore sa svijetom.

Prema njegovim riječima, u oblasti turizma, pored pozitivnog iskustva u Porto Montenegru i Porto Novom, postoji nekoliko interesantnih lokacija i na moru i na planinama, gdje investitori iz Emirata žele da učestvuju.

“Proizvodnja hrane je imperativ budućeg razvoja Crne Gore. Svaki novi hotel je potrošač hrane i za nas je pitanje da li ćemo tu potrošnju zadovoljavati samo uvozeći hranu ili ćemo nešto učiniti da dodatno iskoristimo neiskorišćene poljoprivredne površine u Crnoj Gori i proizvedemo dovoljno hrane i pospješimo izvoz”, poručio je Đukanović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *