Mađari bi da grade turističko naselje na Bjelasici

Dodajte komentar

Dvije mađarske kompanije, “Xpasion” i “Home Vision”, zainteresovane su za izgradnju turističkog naselja na planini Bjelasici u Bijelom Polju. To su u petak na sastanku predstavnici ove dvije kompanije saopštili predsjedniku Opštine Petru Smoloviću.

Delegaciju mađarskih kompanija su predvodil i Josef Meruo i Balasz Nagy (Xpasion LTD) i Zsuzsanna Banyai (Home Vision).

Oni su na sastanku predstavili idejno rješenje turističkog kompleksa, koji bi se prostirao na 60 hiljada kvadratnih metara, na lokaciji koja bude pogodna za te namjene na bjelopoljskoj
strani Bjelasice.

Predsjednik Smolović je izrazio zadovoljstvo, nakon što se upoznao sa portfoliom ovih kompanija i vidio idejno rješenje projekta koje su investitori zainteresovani da grade na planini Bjelasici.
Veoma sam zadovoljan prvim sastankom koji smo održali sa predstavnicima Xpasiona i Home Visiona. Iz portfolija ove dvije kompanije moglo se zaključiti da se radi o respektabilnim kompanijama, prepoznatim po izgradnji luksuznih stambanih, turističkih i ugoljstiteljskih objekata u Mađarskoj rekao je predsjednik Opštine.
Sastanku su prisustvovali i Ljubomir Sošić, direktor Direkcije za imovinu, Aleksandra Saška Bošković, sekretarka Sekretarijata za uređenje prostora i Dalibor Đogović, šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *