Poreska uprava traži stečaj u Vektri Jakić zbog duga od pola miliona

Dodajte komentar
Vektra Jakić

Mjesec nakon što je Poreska uprava povukla zahtjev za otvaranje stečajajer je kompanija Dragana Brkovića “Vektra Jakić” platila 34,7 hiljada eura duga, započeo je novi postupak za utvrđenje postojanja stečajnih razloga u ovoj kompaniji.

Novi zahtjev za uvođenje stečaja, predat istog dana kada je povučen prethodni, Poreska je podnijela zbog duga od 525 hiljada eura. Za privremenog stečajnog upravnika ponovo je određen Dragan Milić.

PU je stavila zalogu na pokretnu imovinu “Vektre Jakić”, pa je Milić tražio da se jučerašnje ročište odloži, kako bi tačno utvrdio koji je dugobezbjeđen kod Registra zaloga.

Prema izvještaju Centralne banke od 30. septembra, račun . Vektre Jakić je u blokadi 1.056 dana na iznos od 10,4 miliona eura, million više u odnosu na izvještaj stečajnog upravnika koji je podnijet u prethodnom postupku. U tom izvještaju bilo je navedeno da je u ovu Brkovićevu kompaniju ukupno investirano 12 miliona eura, dok je posljednjeg dana prošle godine ukupna vrijednost nepokretne imovine iznosila 63,1 milion eura, a ukupan dug 91,5 miliona eura, od čega za neto zarade, poreze i doprinose 1,7 miliona eura, prenosi Pobjeda.

Prvobitno je stečaj u ovu kompaniju uveden prije sedam godina na prijedlog OTP banke zbog duga od 77 miliona eura, ali je izašla iz stečaja nakon što je usvojen plan reorganizacije. Vektra Montenegro je osnovala kompaniju “Vektra Jakić” kupovinom imovine korporacije “Jakić” a.d. Pljevlja u stečaju za 1,6 miliona eura. Država je početkom godine raskinula ugovor o davanju šuma na korišćenje zbog neplaćanja koncesije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *