Počele prijave firmi za program stručnog osposobljavanja

Dodajte komentar

Zavod za zapošljavanje i Uprava za kadrove objavili su javne pozive poslodavcima za ukljućivanje u Program stručnog osposobljavanja visokoškolaca.

Poslodavci iz privatnog i javnog sektora, koji obavljaju djelatnost u Crnoj Gori, mogu se prijaviti od 15. septembra do 15. oktobra, dok će se korisnici prijavljivati na Portalu elektronske uprave od 15. oktobra do 15. novembra.

“I u ovom, sedmom krugu, pravo na stručno osposobljavanje imaju visokoškolci koji nemaju radno iskustvo u određenom nivou obrazovanja i na evidenciji su Zavoda za zapošljavanje. Trenutno se na evidenciji nalazi 747 osoba sa diplomom fakulteta, bez radnog iskustva. Ta cifra za sedmu generaciju nije konačna, samo će da raste u narednom periodu, obzirom da slijede ispitni rokovi i procedure nostrifikacije diploma. U program stručnog obrazovanja godišnje se, u prosjeku, uključi oko 3.000 lica sa stečenim visokim obrazovanjem”, saopšteno je iz Zavoda, prenosi CdM.

Podsjećaju, stručno osposobljavanje korisnika traje devet mjeseci i priznaje se kao radno iskustvo u trajanju od 12 mjeseci i kao uslov za polaganje odgovarajućeg stručnog ispita sa stečenim visokim obrazovanjem.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *