Od danas se vraća Podgorička banka: Novo ime, novi izvršni direktor

2 komentara

Dana 16. jula 2019. godine, Crnogorska komercijalna banka (CKB), članica mađarske OTP grupe, postala je vlasnik 90,56% akcija Societe Generale banke Montenegro koja od 22. jula 2019. nastavlja poslovanje pod nazivom Podgorička banka.

Ovo je bio i povod pisanog obraćanja klijentima novoizabranog Glavnog izvršnog direktora Podgoričke banke dr Milorada Katnića koji je na toj poziciji zamijenio dosadašnjeg direktora Radula Raonića. Katnić je do sada obavljao funkciju Predsjednika odbora direktora Societe Generale Montenegro banke, a uz njega, poziciju Izvršnog direktora za operacije i zamjenika glavnog izvršnog direktora je zadržala i Marina Banović.

Takođe, promijenjeni su i članovi borda direktora, a kako se navodi na sajtu banke to su:
  • Tamás Kamarási, predsjednik Odbora direktora
  • Balázs Létay, član
  • Srankó Árpád, član
  • Milorad Katnić, član
  • Verica Maraš, član

U pismu klijentima koje je objavljeno na web sajtu banke navedeno je da je proces integracije CKB i Podgoričke banke planirano da traje do jeseni naredne 2020. godine, ali i da u vezi sa integracijom klijenti nisu u obavezi ništa da preduzimaju, kao i da će blagovremeno dobijati informacije o svim budućim koracima.

Banka je lansirala I novi web sajt www.podgorickabanka.me, koji, kao i filijale krasi i novi logo.

OTP grupa je univerzalna bankarsko-finansijska insititucija koja nudi finansijske usluge za gotovo 18,5 miliona klijenata u 10 zemalja kroz mrežu od više od 1.600 filijala.

U Crnoj Gori, CKB trenutno ima 28 filijala, 100 bankomata i 459 zaposlenih, dok Podgoričku bankučini 20 filijala, 24 bankomata i 291 zaposleni. Nakon integracije CKB-a i Podgoričke banke, integrisana banka će zadržati lidersku poziciju, kako po veličini aktive, tako i po broju poslovnica u Crnoj Gori.

Podijeli ovaj članak
2 Komentara

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *