Najuspješnija poslovna godina Grawe osiguranja

Dodajte komentar

GRAWE osiguranje a.d. Podgorica objavilo je rezultate poslovanja za najuspješniju poslovnu godinu od početka poslovanja u Crnoj Gori.

Bruto fakturisana premija na 31.12.2018. godine iznosi 6,9 miliona eura što predstavlja 45,30% učešća GRAWE-a na tržištu životnih osiguranja na kraju 2018. godine. Bilansna suma na kraju 2018. godine iznosi skoro 55 miliona eura i čini 62,78% udijela u ukupnoj aktivi svih društava životnog osiguranja koja posluju na prostoru Crne Gore. Pokazatelj stabilnosti i sigurnosti Društva su tehničke rezerve od preko 37 miliona eura i one su uvećane za 10% u odnosu na 2017. godinu. Ostvarena bruto dobit na kraju 2018. godine dostigla je iznos od 2,76 miliona eura. U prethodnoj godini isplaćeno je 115 naknada za istek ugovora o osiguranju što je dokaz lojalnosti naših klijenata, kao i doslednosti našeg Društva. Na kraju 2018. godine osiguravački portfelj Društva dostigao broj od preko 40.000 ugovora osiguranja života.

„GRAWE osiguranje je izvanrednim poslovnim rezultatom dokazalo još jednom da je stabilan i pouzdan parter na tržištu osiguranja. 2018.godina je za nas predstavljala nastavak ostvarivanja strateških ciljeva. Nakon veoma uspješnog pripajanja Merkur osiguranja u 2017. godini, GRAWE je početkom 2018. godine uspješno preuzeo i portfelj Atlas Life osiguranja. Kontinuirani rast tržišnog učešća utemeljen je na kvalitetu naših proizvoda i profesionalizmu našeg tima. Ključni udio u uspjehu društva imaju zaposleni koji svojim stalnim usavršavanjem i radom predstavljaju našu najveću vrijednost”, izjavila je Maja Pavličić, izvršni direktor GRAWE osiguranja.

Postizanjem najboljih poslovnih rezultata u dosadašnjem poslovanju, navodi Pavličić, potvrdili su da nude prave proizvode i da opravdano uživaju povjerenje klijenata koji ostaju u fokusu poslovanja kompanije.

“GRAWE će nastaviti sa implementacijom novih tehnologija kako bi prateći savremene trendove pružio svojim korisnicima efikasnu i kvalitetnu uslugu.  Stabilnost poslovanja pokazuje i podatak da je GRAWE lider na tržištu životnog osiguranja Crne Gore od osnivanja i cilj nam je da sa te pozicije dočekamo naš jubilej 15 godina poslovanja u Crnoj Gori koji ćemo obilježiti već u novembru ove godine“, kazala je Pavličić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *