Prodali Kneževićevu firmu za 2,8 miliona

Dodajte komentar

Nešto više od 75 odsto akcija barske firme Atlas Hotel Group iz Bara, koje se bile u vlasništvu Zatvorenog investicionog fonda Atlas Mont, iz Atlas grupe Duška Kneževića, prodate su u četvrtak u postupku izvršenja, na Montenegroberzi, za oko 2,8 miliona eura.

Bivša Kneževićeva firma posjeduje vrijedne nekretnine u Baru, Petrovcu, Pržnom i Golubovcima.

Postupak sudskog izvršenja uslijedio je nakon maratonskih sudskih sporava dobijenih u korist nesaglasnih akcionara ZIF Atlas Monta koji su trebalo, u skladu sa Zakonom o investicionim fondovima, još prije par godina da naplate svoje potraživanja, odnosno, dobiju naknadu po osnovu vlasničkog uloga u ovom fondu.

U postupku izvršenja i kupoprodaje dijela imovine na berzi, pored izvršitelja Aleksandre Tomković Vukoslavčević, učestvovali su, prema informacijama “Vijesti” brokersko-dilerska kuća Bull and Bear, u vlasništvu Aleksandra Jovovića, i Erste banka, čiji je je klijent sakriven iza tzv. kastodi računa kupio pojedinačno najveći dio vlasništva oko 24 odsto vlasništva Atlas Hotel Group iz Bara.

Sa akcijama barske firme posljednjeg radnog dana ove sedmice na berzi je obavljeno ukupno deset transakcija, a Jovovićev klijent-kupac je bio, po veličini drugi, iza klijenta-kupca Erste banke.

I pored toga što je Knežević prije nekoliko godina iz imovine Atlas Hotels Groupa izdvojio pojedinačno najvredniju imovinu Hotel „Princeza“ u Baru u ovoj kompaniji ostala je veoma vrijedna imovina.

Barska firma gazduje sutomorskim Hotelom „Sozina“, motel “Rumija” i restoranom „Zlatni nar“ u Baru. Gazduje parkingom ispred hotela „Princeza“, u Baru, u kojem pojeduje 25 odsto vlasništva. Atlas Hotels Group je vlasnik Autobuske stanice, parkinga, hangar i placeva u Petrovcu, zemljišta u Golobovcima, zgrade u Pržnom i još jednog manjeg restorana u Baru.

Kupci dionica Atlas Hotel grupe bili su veoma oprezni u ovoj milionskoj transakciji na berzi ne dozvaljavajući da neki od njih kupi više od 30 odsto vlasništva kompanije, što bi u skladu sa zakonom podrazumijevalo da, u narednom periodu, moraju dodatno dati javnu ponudu za preuzimanje i preostalih akcija ovog privrednog društva.

(Vijesti)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *