Brković tužio državu i traži četiri miliona eura

Dodajte komentar

Biznismen Dragan Brković tužio je državu i tražio četiri miliona eura zbog, kako tvrde, nezakonito obračunate koncesije za korišćenje šuma.

Vektra Jakić je tužila Upravu za šume jer ih prilikom obračuna duga za koncesije nije oslobodila plaćanja posebne naknade, u skladu sa zaključkom Vlade. Osim toga, traži privremenu mjeru zabrane fakturisanja i naplate koncesione naknade od 22 odsto za šumu do okončanja postupka. Tvrde da im je koncesiona naknada neosnovano obračunavana u periodu od 2009. do 2017, nakon čega ih je Uprava za šume, u skladu sa zaključkom iz 2009. godine oslobodila te obaveze. Ukazuju da su se tokom cijelog ovog perioda žalili na svako njihovo rješenje, ali da nijesu naišli na razumijevanje nadležnih organa.

U odgovoru zamjenice zaštitnika imovinsko pravnih interesa Crne Gore Milanke Rakočević od suda se traži da tužbu odbije kao neosnovanu, ukazujući da Vektra Jakić po osnovu posebne koncesione naknade nije zaduživana u spornom periodu, niti je po tom osnovu plaćala naknadu.

Glavnu raspravu po ovoj tužbi sudija Faruk Mušović zakazao je za početak juna. Vlada je na sjednici od 38. marta ove godine prihvatila prijedlog za pokretanje postupka za raskid koncesionog ugovora koji su 2007. zaključili Uprava za šume i Vektra Jakić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *