Telekom se pridružio globalnoj akciji Sat za planetu

Dodajte komentar

Telekom će se tradicionalno pridružiti globalnoj inicijativi “Sat za planetu”. Kao i prethodnih godina, svjetla će na sat vremena biti ugašena u subotu, 30. marta u 20.30 sati u poslovnim objektima kompanije širom Crne Gore.

Fondacija Svjetski fond za prirodu (WWF) globalno organizuje “Sat za planetu” u znak podrške očuvanju planete i ublažavanju klimatskih promjena. U više od 7.000 gradova i preko 180 zemalja širom svijeta svjetla će biti ugašena na 60 minuta, kako bi se na simboličan način skrenula pažnja na aktivnosti koje ljudi mogu preduzeti u rješavanju lokalnih problema izazvanih klimatskim promjenama.

U Crnoj Gori kampanju “Sat za planetu” organizuje NVO Green Home, a cetralni događaj planiran je u Kraljevom parku u Podgorici, gdje će biti organizovan akustični sat i veče društvenih igara.

Dnevna potrošnja energije ima uticaj na životnu sredinu i doprinosi klimatskim promjenama, a aktivnosti poput potrošnje električne energije, vožnje automobila, zagrijavanja prostorija, putovanja avionom – prouzrokuju emisiju ugljen-dioksida (CO2) i drugih gasova u atmosferu.

Uticaj na prirodu koji imaju naše svakodnevne aktivnosti predstavlja naš “karbonski otisak”.

Kako bi uticao na smanjenje karbonskog otiska, Telekom posebnu pažnju posvećuje energetskoj efikasnosti i očuvanju prirode kroz smanjenje potrošnje električne energije, potrošnje goriva i papira, kao i kroz podršku brojnim projektima za zaštitu životne sredine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *