INA proširila maloprodajnu mrežu u Crnoj Gori

Dodajte komentar

INA je u Crnoj Gori proširila svoju maloprodajnu mrežu kupovinom pet atraktivnih maloprodajnih lokacija kompanije Pavgord CG, a transakcija je odobrena od strane regulatora za zaštitu konkurencije. Ovom akvizicijom INA se dodatno pozicionirala na tržištu Crne Gore. U odnosu na 2017., kada je imala 1% udjela na tržištu, INA će nakon puštanja svih lokacija u funkciju dosegnuti oko 15% tržišnog udjela te upravljati mrežom od 11 maloprodajnih mjesta u Crnoj Gori.

Poslovnu odluku Uprava Ine donijela je na temelju dobrog poznavanja tržišnih prilika u Crnoj Gori, a s ciljem dalje izgradnje vodeće regionalne pozicije koja može imati pozitivan uticaj na Inino poslovanje te plasman visokokvalitetnih Ininih proizvoda na tom tržištu. Kupljene lokacije nalaze se u Kotoru (Radanovićima i Škaljarima), Podgorici, Bijelom Polju i Mojkovcu te će one biti pridodate mreži već postojećih lokacija Ine u glavnom gradu Crne Gore, Tivtu te Pljevljima.

Takođe, INA planira dalje širenje maloprodajne mreže na crnogorskom tržištu te njen razvoj uvođenjem široke lepeze usluga poput gastro koncepta Fresh Corner koji je dobro primljen od strane lokalnih kupaca.

„Dosadašnja iskustva govore nam da kupci u Crnoj Gori cijene kvalitet Ininih goriva te ostalih proizvoda i usluga. Zbog toga u srednjem roku želimo postati jedan od najvažnijih igrača na crnogorskom tržištu maloprodaje derivata. To je u skladu sa strategijom Ine koja želi ojačati svoju poziciju vodećeg regionalnog brenda.“, izjavio je Darko Markotić, operativni direktor Usluga kupcima i maloprodaje Ine.

“INA ovime pokazuje vjeru u dugoročnu perspektivu tržišta Crne Gore gdje sada zapošljava oko 150 radnika na maloprodajnim mjestima, uz tendenciju rasta te brojke”, saopšteno je iz kompanije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *