Uprava za šume predložila da Vlada da raskine koncesiju sa Vektrom Jakić

Dodajte komentar
Vektra Jakić

Uprava za šume predložila je Vladi da pokrene postupak za raskid koncesionog ugovora sa pljevaljskom kompanijom “Vektra Jakić”, jer koncesionar, između ostalog, nije u predviđenim rokovima platio koncesionu naknadu od 2,44 miliona eura.

“S obzirom na to da koncesionar u kontinuitetu krši odredbe ugovora o davanju koncesija, odnosno prava na korišćenje, uzgoj i zaštitu šuma i izgradnju i održavanje šumskih saobraćajnica, kao i činjenicu da ne postoji mogućnost otklanjanja štetnih posljedica koje su nastupile, predlažemo da se on raskine”, navodi se u dokumentu.

Iz Uprave za šume su, u dokumentu koji je u petak upućen Vladi, podsjetili da je ugovor o davanju koncesija zaključen u aprilu 2007. godine.

Predstavnici Uprave tvrde da je “Vektra Jakić” prekršila ugovor, jer nije blagovremeno i u planiranim rokovima izmirila koncesionu naknadu od 2,44 miliona eura.

Oni su podsjetili da predmetno potraživanje nije bilo obuhvaćeno ugovorom o reprogramu poreskih potraživanja, koji je “Vektra Jakić” zaključila sa Poreskom upravom.

Koncesionar je, kako tvrde u Upravi za šume, u kontinuitetu kršio odredbe ugovora koje su se odnosile na izgradnju i održavanje šumskih saobraćajnica, kao i na zaštitu i uzgoj šuma u koncesionom području.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *