Aviokompanija Germanija otišla u stečaj

Dodajte komentar

Njemačka niskobudžetna aviokompanija “Germanija” (Germania) podnijela je danas zahtjev za stečaj pošto nije uspjela da obezbijedi kratkoročno finansiranje da održi kompaniju, i objavila da otkazuje sve planirane letove.

Odluka kompanije sa sjedištem u Berlinu, koja je imala 37 aviona i prevozila više od četiri miliona putnika godišnje, stupila je na snagu odmah.

“Germanija” je letjela, uglavnom iz Njemačke i Švajcarske ka turističkim destinacijama u Sredozemlju i na Bliskom Istoku.

Aviokompanija je početkom januara potvrdila da je u finansijskim teškoćama i prošlog mjeseca nije mogla da podijeli plate svojim zaposlenima.

U današnjem saopštenju firma je ukazala da su težak teret predstavljala ogromna povećanja troškova goriva prošlog ljeta i istovremeno slabljenje vrijednosti eura prema dolaru, kao i znatna odlaganja u nabavci letjelica i prevelik broj operacija održavanja.

Direktor firme Karsten Balke rekao je da je jedina preostala mogućnost bila da se proglasi stečaj i izrazio žaljenje zbog posljedica te odluke na zaposlene. On se takođe izvinio putnicima koji su kupili karte za neki let.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *