OTP preuzima Societe Generale u Srbiji

Dodajte komentar

Sosijete Generale grupa potpisala je ugovor o planiranju prodaje banke u Srbiji OTP grupi, uslovljen odobrenjem Narodne banke Srbije i antimonopolske komisije.

SOGE Lizing (Leasing) i SOGE Osiguranje su obuhvaćeni procesom prodaje, dok će Sosijete Generale grupa nastaviti svoje prisustvo u Srbiji kroz ALD Automotive, potvrđeno je agenciji Beta.

Zatvaranje transakcije bi trebalo da se desi u narednim mjesecima.

U saopštenju Sosijete Generale banka u Srbiji navela je da ona bilježila rekordne rezultate u poslovanju u posljednjih nekoliko godina.

“Banka je na domaćem tržištu pozicionirana na četvrtom mjestu po visini aktive, trećem po obimu kredita i četvrtom po ukupnim depozitima, a aktivna je i u poslovima sa stanovništvom i sa korporativnim klijentima. SOGE Leasing je tržišni lider”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će u narednim mjesecima Sosijete ženeral grupa i OTP grupa zajedno raditi na pridobijanju potrebnih odobrenja za ugovorenu transakciju.

“Sosijete ženeral Srbija će nastaviti servisiranje stanovništva i korporativnih klijenata sa visokim nivoom kavliteta i posvećenosti dok se bude pripremala neometana tranzicija za klijente osiguravajući pri tome stabilnost njihovog odnosa sa bankom”, navela je banka.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *