Zaposleni u NLB Banci donirali krv u akciji ‘Postani heroj, daruj krv’

Dodajte komentar

NLB Banka je u petak 14.12.2018. godine organizovala akciju dobrovoljnog davanja krvi u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Crne Gore pod sloganom ‘Postani heroj, daruj krv’. Akcija je organizovana u upravnoj zgradi banke, a podržali su je zasposleni iz Podgorice i NLB filijala širom Crne Gore, kao i članovi Uprave.

Imajući u vidu da su rezerve krvi na posebno niskom nivou kako tokom ljetnjih mjeseci tako i u vrijeme novogodišnjih praznika, zaposleni u NLB Banci su podržali NLB Dan dobrovoljnog davanja krvi svjesni da jedna dobrovoljna akcija može značajno doprinijeti u nastojanjima Zavoda da održi neophodne rezerve krvi. U Crnoj Gori je svakog dana potrebno 50 jedinica krvi.

“U NLB Banci smo posebno ponosni na svoje zaposlene koji se rado odazivaju društveno odgovornim akcijama, i što su ponovo pokazali spremnost da odgovore na ovakav poziv i daju svoj doprinos. Ovo nije samo akt dobrog građanina, već i pozitivan primjer aktivnog učešća u društveno odgovornim incijativama kojim pokazujemo da svi imamo nešto vrijedno da poklonimo i da nisu uvijek neophodna finansijska sredstva kako bi se uradilo nešto korisno za društvo” ,kazao je Martin Leberle, glavni izvršni direktor NLB Banke.

Kako je decembar prepoznat kao mjesec humanosti i dobrote, mjesec u kojem najviše darujemo, ovakva akcija je organizovana sa ciljem da obezbijeđena krv spasi ono najvrednije – ljudske živote.

Svaka zdrava osoba, starosti od 18 do 65 godina, nakon obavljenog laboratorijskog i ljekarskog pregleda može dati krv. Žene mogu davati krv tri puta, a muškarci četiri puta godišnje. Sam proces davanja krvi nije bolan i ne stvara naviku a traje 5 – 7 minuta.

Društveno odgovorno poslovanje banke proizilazi iz odgovornog ponašanja svakog zaposlenog. Akcije dobrovoljnog davalaštva krvi nisu rijetkost za zaposlene u NLB Banci, a uspješno realizovana akcija koja je prvi put organizovana u prostorijama banke, pretenduje da postane tradicija u godinama koje dolaze.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *