Tenderi za žičare i nove ski staze na skijalištima Žarski i Kolašin 1600

Dodajte komentar

Vlada Crne Gore raspisala je tendere za izgradnju šestosjednih žičara i oko 18,5 kilometara novih ski staza na skijalištima “Kolašin 1600” i “Žarski” u opštini Mojkovac. Ukupna vrijednost nabavki je 18 miliona eura, po devet miliona eura po skijalištu, saopšteno je iz Vlade.

“Predmet javnih nabavki su izrada idejnih rješenja, glavnih projekata, izgradnja žičara kapaciteta 2.600 skijaša na sat, izgradnja oko 9,5 kilometara novih ski staza na Žarskom i oko devet kilometara u ‘Kolašinu 1600’, kao i projektovanje, nabavka i izgradnja trafostanica na obije lokacije i izrada idejnih rješenja i glavnih projekata sistema vještačkog osnježavanja. Nova žičara i ski staze na skijalištu „Kolašin 1600“ povezaće ga sa skijalištem ‘Kolašin 1450′”, dodaju iz Vlade.

Rok za izradu dokumentacije je šest mjeseci od potpisivanja Ugovora, a za izvođenje radova godinu dana od uvođenja izvođača u posao.

Ovo je još jedna u nizu aktivnosti Vlade Crne Gore kojom se želi podstaći i ubrzati razvoj Sjevera i obezbijediti valorizacija potencijala i resursa ovog dijela države.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *