Izvršni direktor AmCham-a Marko Miročević izabran za člana Izvršnog odbora mreže Američkih privrednih komora u Evropi

Dodajte komentar

Izvršni direktor AmCham-a u Crnoj Gori, dr Marko Miročević, izabran je za člana Izvršnog odbora mreže Američkih privrednih komora u Evropi (AmChams in Europe). Osnovni zadatak Izvršnog odbora AmChams in Europe, koji broji 7 članova, je da razvija i podržava mrežu od 44 AmCham-a širom Evrope i Euroazije.

“Ovo je potvrda značaja koji AmCham Montenegro ima u Evropi, kao i priznanje za dosadašnji rad. Igraćemo važnu ulogu u daljem razvoju evropske mreže Američkih privrednih komora, ali i iskoristiti naš glas u Izvršnom odboru u cilju dalje promocije našeg AmCham-a, te ostvarivanje misije, vizije i ciljeva koje smo postavili, a to su kreiranje novih mogućnosti za naše članice, unapređenje biznis ambijenta u zemlji, te aktivan doprinos boljitku društvene zajednice u kojoj poslujemo”, kazao je izvršni direktor, dr Miročević, povodom imenovanja za člana u Izvršnom odboru AmChams in Europe, a čiji mandat počinje 1. januara 2019. godine.

AmChams in Europe je osnovana 1963. godine u cilju promocije ekonomskih, finansijskih i industrijskih odnosa između Sjedinjenih Američkih Država i evropskih zemalja. AmCham Montenegro je postao član AmChams in Europe 7. marta, 2011. godine.

AmChams in Europe pruža velike uslove za rast i razvoj poslovne i investicione klime u zemljama članicama. U Evropi putem ove mreže su zastupljeni interesi više od 17 hiljada američkih i evropskih kompanija, koje zapošljavaju 20 miliona ljudi i koje su ostvarile više od 1.1 trilion dolara investicija sa obje strane Atlantika.

Kao najistaknutiji glas američkih i evropskih kompanija, AmChams in Europe mreža zastupa i ističe značaj transatlantske ekonomije u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *