Vlasnik Mančester sitija kupio pola vjetroelektrana na Krnovu

Dodajte komentar

Jedan od najpovjerljivijih savjetnika kraljevske porodice u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) i čelnik engleskog fudbalskog kluba “Mančester siti” Kaldon al Mubarak (Khaldoon Al Mubarak) stoji iza kompanije “Masdar enerdži”, koja je nedavno postala vlasnik 49 odsto udjela vjetroelektrana na Krnovu, kod Nikšića. Prema podacima “Dana”, još u januaru ove godine načelno je u Abu Dabiju dogovoreno da “Masdar enerdži” preuzme udio u crnogorskom projektu vjetroelektrana na Krnovu.

Posao je zaključen krajem novembra kada je Vlada prihvatila aneks ugovora o zakupu zemljišga i izgradnji vjetroelektrane na Krnovu.

“Akuo enerdži i “Masdar enerdži” su, na osnovu aneksa, ugovorne strane ugovora o zakupu zemljišta u svojstvu investitora, pri čemu su solidarno odgovorne za obaveze projektne kompanije iz, ili u vezi sa ugovorom o zakupu zemljišta.

Osnivač kompanije “Masdar enerdži” iz.UAE kojaje, preko zavisne kompanije iz Holandije, preuzela dio projekta vjetroelektrana na Krnovu je “Mubadala divelopment kompani”. Upravo Kaldon al Mubarak, čelnik fudbalskog kluba “Mančester siti”, stoji iza “Mubadala divelopment kompani”.

(Opširnije u današnjem Danu)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *