Počela gradnja 90 stanova za radnike “Čistoće”

Dodajte komentar
Ilustracija

Na Tuškom putu postavljen je kamen temeljac za igradnju 90 stanova za zaposlene u gradskom preduzeću “Čistoća”.

Kamen temeljac postavili su gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, izvršna direktorica gradskog preduzeća “Čistoća” Daca Popović, kao i predsjednik sindikalne organizacije “Čistoće” Veselin Mijović.

Popović je kazala da će za nešto više od godinu novi dom dobiti oko 90 porodica zaposlenih u “Čistoći”. Cijena kompletne investicije je 2,5 miliona eura. Kvadrat stana koštaće 587 eura.

“Složićete se da je to povoljna cijena, daleko ispod tržišne“, kazala je Popović i dodala da GP “Čistoća” ima rok od 14 mjeseci da formiraj listu zaposlenih koji će moći da kupe stanove po povoljnim uslovima.

Gradonačelnik Ivan Vuković je poručio da je Glavni grad posvećen rješavanju stambenih pitanja zaposlenih.

“Mi ćemo u narednih godinu, godinu i po dana dobiti tri stambena objekta”, kazao je Vuković.

Na taj način će po povoljnim uslovima stambeno pitanje riješiti zaposleni u Vodovodu, Čisatoći i u još 10 gradskih preduzeća. Plan je da na taj način stambeno pitanje riješi oko 300 zaposlenih u gradskim preduzećima.

Vuković je kazao i da je “Čistoća” jedan od najboljih sistema u Glavnom gradu.

“Ko god dođe u Podgoricu vidi da je to izuzetno čist grad. Mi te ljude ne možemo adekvatno da platimo za taj posao, ali na ovaj način im pomažemo da riješe stambeno pitanje po povoljnim uslovima”, kazao je Vuković i zahvalio zaposelim u „Čistoći“ što grad održavaju čistim.

(RTCG)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *