Deset projekata kandidati za dodjelu grantova za inovativne projekte

Dodajte komentar

Finalna evaluaciona komisija, sastavljena od tri međunarodna eksperta, pozitivno je ocijenila deset inovativnih projekata, koji su pristigli na konkurs Ministarstva nauke i kojima će biti dodijeljeni grantovi od oko 760.000 eura.

Kako je saopšteno iz tog resora, na konkurs za dodjelu grantova za inovativne projekte 2018-2020, koji je objavljen u julu ove godine, stiglo je 29 prijava.

“Nakon prve faze, međunarodni evaluatori, izabrani na osnovu posebnog Poziva sa precizno utvrđenim kriterijumima, prihvatili su 17 projekata, dok je finalna komisija dala pozitivno mišljenje na 10 prijava”, navode u Ministarstvu nauke.

Objašnjavaju da su u fokusu evaluacije bili inovativnost, potencijali za komercijalizaciju i konkurentnost dostavljenih projekata.

“Deset pozitivno ocijenjenih projekata predviđaju otvaranje 20 novih radnih mjesta. Realizacijom pet projekata biće ostvareno partnerstvo između privrednih subjekata, četiri predviđaju saradnju privrednih subjekata i naučnoistraživačkih ustanova, a na jednom projektu planirano je osnivanje spin-off preduzeća”, ističu u Ministarstvu.

Pozitivno su ocijenjena tri projekta Univerziteta Donja Gorica, po dva kompanije M-tel i Fleka doo i po jedan Amplitudo doo, Polieks JSC Berane i Biznis Univerzal Media.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *