Orlandić: Planiraju se nove linije sa avio-kompanijom Laudamotion

Dodajte komentar

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić sastao se u Beču sa generalnim direktorima avio-kompanije Laudamotion Andreasom Gruberom i Kolinom Kejsijem, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore.

Orlandić

S obzirom na to da će Laudamotion, od aprila naredne godine uspostaviti liniju Štutgart-Podgorica-Štutgart, razmatrani su detalji te linije, ali se otvorila i tema otvaranja dodatnih linija koje bi ta kompanija održavala.

„Izuzetno mi je zadovoljstvo što smo uspostavili saradnju sa kompanijom kao što je Laudamotion. Siguran sam da će linija ka Štutgartu biti izuzetno uspješna, s obzirom na porast interesovanja za Crnu Goru sa njemačkog tržišta. Značajno je to što smo otvorili temu otvaranja i drugih linija i nadam se da ćemo uspješno završiti i te pregovore. Dogovorili smo se da se do kraja godine ponovo sastanemo i to u Podgorici kada ćemo, nadam se, produbiti saradnju“, kazao je Orlandić.

„Laudamotion želi da razvija svoju mapu destinacija i zato nas raduje naše očigledno pojačano prisustvo u Štutgartu tokom ljeta 2019. Našim konceptom tarifa koji je u službi putnika i nenadmašivim odnosom cijene i kvaliteta uspijevamo da zadovoljimo potrebe putnika. Zadovoljstvo nam je što od sada možemo da ponudimo i letove iz Crne Gore. Uspostavljanje nove linije između Podgorice i Štutgarta koju će održavati Laudamotion, značajno će se unaprijediti povezanost između Crne Gore i njemačke pokrajine Baden-Virtenberg“, rekao je Gruber.

“Laudamotion, broj 1 nisko-tarifna aviokompanija u Austriji, osnovana je u martu 2018. od Nikija Laude, trostrukog svjetskog šampiona u Formuli 1. Broj prevezenih putnika će u 2019. godini će dostići cifru od 5 miliona. Flota te aviokompanije se sastoji od 19 aviona, koji polijeću iz Austrije i Njemačke. Iz svog sjedišta u Beču, Laudamotion je orijentisana na najbrže rastuće baze u Dizeldorfu, Štutgartu i Palmi. Ova austrijska avio-kompanija obvalja letove ka 50 destinacija u 18 zemalja”, naveli su iz Aerodroma.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *