Novi tender za “Radoje Dakić”: Iz četvrtog puta traže 45 miliona

Dodajte komentar

Stečajni upravnik nekadašnje fabrike “Radoje Dakić Mladen Marković raspisao je četvrtu prodaju imovine po cijeni od 44,9 miliona eura. Prvi put imovinaje bila ponuđena za 66,5 miliona eura, drugi put 60, a treći put 49 miliona eura. Do sada je prodat dio imovine za 3,3 miliona eura.

Čelične materijale za ponovnu upotrebu i za reciklažu sekundarne sirovine, kao i drveni materijal u konstrukcijama hala moguće je kupiti jedino u cjelini za milion eura, kao i dva poslovna prostora u Beogradu od 79 i 105 kvadrata za 230.000 eura. Površine za centralne djelatnosti i stanovanje male i velike gustine, kojih ima 20, prodaju se za 37,7 miliona eura, a mogu se kupiti odvojeno. Zemljište koje čine kolovozi i trotoari prodaje se za 5,8 miliona eura. Ponude se dostavljaju Privrednom sudu do 26. decembra do 13 časova, a otvaraju se idućeg dana.

Do sada je imovinu “Radoja Dakića” kupila Direkcija za imovinu Vlade Crne Gore i podgorička kompanija “Zetagradnja”. Još se čeka na odluku o raspodjeli ovog iznosa, u kojoj će prednost imati razlučni povjerioci u zavisnosti od datuma podnošenja zahtjeva za upis zabilježbe u katastar.

Stečaj u fabrici “Radoje Dakić” otvoren je prije skoro dvije godine na zahtjev Poreske uprave zbog duga od 10,8 miliona eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *