Uspostavljena trgovina akcijama Rudnika uglja

Dodajte komentar

Obavještavamo vas da će, u skladu sa Rješenjem Komisije za tržište kapitala broj: 07/2-5/16-18, od 15.06.2018. godine, o okončanju javne ponude za preuzimanje emitenta Rudnik uglja AD Pljevlja, Montenegroberza izvršiti deblokadu trgovanja akcijama tržišnog simbola RUPV počev od danas, 26.11.2018. godine, saopšteno je sa Montenegroberze.

Montenegroberza je 17. aprila donijela odluku o blokadi trgovanje akcijama pljevaljskog Rudnika uglja tokom procesa preuzimanja od strane Elektroprivrede.

EPCG je krajem marta objavila odluku o pokretanju postupka dobrovoljne javne ponude za preuzimanje pljevaljskog Rudnika uglja.

Elektroprivreda Crne Gore od 15. juna je većinski vlasnik Rudnika prema odluci Komisije za tržište kapitala, nakon što je vijeće Privrednog suda preinačilo privremenu mjeru o zabrani prodaje akcija pljevaljske kompanije.

Na dobrovoljnu javnu ponudu EPCG u postupku preuzimanja Rudnika uglja prijavljeno je 4,9 miliona akcija sa pravom glasa u Rudniku uglja, čime je postupak preuzimanja okončan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *