Druga dionica autoputa biće sufinansirana sredstvima EU, koštaće 273 miliona eura

Dodajte komentar

Nacionalna investiciona komisija, kojom je predsjedavao premijer Duško Marković, dala je saglasnost na aplikaciju da druga dionica autoputa Bar-Boljare, od Mateševa do Andrijevice, bude sufinansirana sredstvima EU.

https://youtu.be/VtcLYbUa7W0

“Dionica Mateševo-Andrijevica autoputa Bar-Boljare, čija bi izgradnja trebalo da počne odmah po okončanji gradnje prioritetne dionice Smokovac-Uvač- Mateševo, trebalo bi, prema procjeni da košta u izradi 273 miliona eura, pri čemu je predloženi iznos zahtjeva za sredstvima Evropske unije 54,6 miliona u skladu sa metodologijom ZIO da maksimalni dodijeljeni iznos može činiti 20 odsto cijene. Predmet aplikacije je priprema tenderske dokumentacije i izvođenje radova, a vodeća finansijska institucija u ovom projektu je Evropska banka za rekonstrukciju i razvoj”, objašnjavaju u Vladi.

Za ovaj projekat su u junu 2017. godine, nakon pregovora Vlade Crne Gore i Ministarstva saobraćaja i pomorstva sa Evropskom komisijom, odobrena sredstva za pripremu Idejnog projekta i pratećeg Elaborata procjene uticaja na životnu sredinu i društvo.

https://youtu.be/kr3TuNhYGr4

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *