Volkswagenov jeftini EV će biti “narodni” krosover (foto)

Dodajte komentar

Njemački Volkswagen najavio je prije nekoliko dana da će 2022. na tržište izbaciti električni automobil čija će cijena biti oko 20.000 eura.

Od tada se spekuliše koji će to tačno model da bude, a Autocar tvrdi da je u pitanju kompaktni krosover sličnih dimenzija kao VW T-Roc.

Ovaj krosover će biti peti Volkswagenov električni model jer će do tada na tržištu da bude cijela I.D. porodica koju čine hečbek Neo, Crozz, Buzz i Vizzion.

Volkswagenov cilj sa ovim modelom je stvaranje novog “narodnog” automobila kojim bi gigant iz Volfsburga ponovio uspjeh koji je u 20. vijeku donijela Buba, a u 21. Golf.

Cela VW električna gama će biti izgrađena na novoj MEB platformi razvijanoj isključivo za EV vozila, a u kojoj je elektromotor smešten u prednjem dijelu automobila.

Baterijsko pakovanje omogućava autonomiju od 300 km između dva punjenja.

Kako bi ostvario svoj cilj, a to je duplo jeftiniji EV od Teslinog “pristupačnog” Modela 3, VW će najvjerovatnije ponuditi samo prednji pogon i ograničen izbor opreme.

Cijela VAG grupacija će biti uključena u ovaj projekat, pa će tako slične modele ponuditi i Audi, Škoda i Seat.

VW će svoj jeftini EV praviti u pogonu u Emdenu, gde se trenutno proizvode limuzine Pasat i Arteon, koji će se navodno preseliti u Škodinu fabriku u Kvasiniju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *