Radulović: Očekujemo pozitivan izvještaj UNESKO-a o Tari

Dodajte komentar

Izvještaj UNESKO-a u vezi s dešavanjima na rijeci Tari usljed gradnje autoputa trebalo bi da stigne početkom decembra, saopštio je ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.

Sudeći po reakcijama predstavnika UNESKO-a, Radulović je rekao kako smatra da bi taj izvještaj trebalo da bude pozitivan.

On je to rekao na presu u MORT-u, nakon što je za danas najavljen okrugli sto na temu “Uticaj izgradnje autoputa na rijeku Taru”, koji organizuje Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

Radulović je rekao da su pres organizovali, jer su dobili poziv MANS-a za učešće na okruglom stolu bez detalja.

“Odlučili smo da ne idemo na taj događaj. Takve manifestacije ne doprinose ni blagovremenom, ni istinitom informisanju”, rekao je Radulović.

Ministar smatra i da se prašina oko Tare podigla pred dolazak predstavnika UNESKO-a.

“A mi smo ih pozvali da obiđu gradilište autoputa, sačekajmo taj izvještaj”, rekao je Radulović.

On je istakao i da ne spori da zbog radova na gradilištu dolazi do zamućenja Tare, ali da je najvažnije da ono nije trajno, već da rijeka to svojim tokom očisti, što potvrđuju periodični izvještaji koji se rade.

Radulović tvrdi i da nema govora o izmještanju rijeke iz korita. Riječ je, kako tvrdi, o skretanju vodotoka kroz isto korito, jer da nije tako, navodi on, ne bi se moglo desiti da Tara prolazi ispod mosta ispod kojeg je i ranije prolazila.

RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *