Od turizma očekuju milijardu eura

Dodajte komentar

Crna Gora ima sve predispozicije za ostvarivanje velikog uspjeha u turizmu, saopštila je generalna direktorica Direktorata za ekonomsku politiku i razvoj u Ministarstvu finansija Iva Vuković i dodala da se u ovoj godini očekuje prihod od milijardu eura.“Niko ne može ostati ravnodušan na ljepote Crne Gore, njeno prirodno i kulturno bogatstvo. Za očekivati je da će valorizacija potencijala u turizmu u predstojećem periodu imati sve veći značaj”, kazala je Vukovićeva u intervjuu za časopis Putovanja.

Vukovićeva je saopštila da je prema poslednjim dostupnim podacima za prvih šest mjeseci ove godine rast prihoda od turizma iznosio 12,7 odsto.

“Uz ohrabrujuće pokazatelje o dolascima i noćenjima u julu i avgustu, očekuje se nastavak trenda rasta do kraja godine i ukupan godišnji prihod od milijardu eura, uključujući strane i domaće goste”, kazala je Vukovićeva.

Prema njenim riječima, noćenja turista u kolektivnom smještaju u junu i julu su bila veća 4,1 odsto.

“Međutim, još nijesu raspoloživi osnovni indikatori aktivnosti u ovom sektoru za avgust, koji je ujedno i najznačajniji, jer čini oko 30 odsto ukupnog prometa, pa je još rano za procjeiu učinka glavne turističke sezone”, dodala je Vukovićeva.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *