Selo koje živi od – parkinga

Dodajte komentar

U francuskom selu, koje se nalazi nedaleko od granice sa Španijom, Le Pertu živi oko 586 stanovnika. Stanovnici ovog sela profitirali su samo zato što se nalaze na granici sa Španijom.

Tako stanovnici iz okolnih regija stižu do sela, parkiraju automobile i prelaze u Španiju pješke. Tamo kupuju hranu, namirnice za domaćinstvo, odeću, kao i sve što mogu da pronađu jeftinije nego na francuskoj strani.

Pitate se kako su stanovnici sela profitirali? Pa, od parkinga! Naime, poslednje statistike pokazuju da ovo selo uzima 780 hiljada eura prihoda od parking mjesta, što iznosi 1.350 eura za svakog od 586 stanovnika.

Tako su opštinske vlasti odlučile da ukinu porez za stanovnike ovog sela. Treba napomenuti da su ove godine građani morali da plate preko 320 hiljada eura poreza na imovinu, pa je tako odluka vlasti više nego pozitivno uticala na njihove živote. Odluka će uskoro i zvanično stupiti na snagu, a parking će sam plaćati porez stanovnika dok će od viška novca biti obnovljeni škola, park i medicinski centar.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *