CEDIS ulaže 50 miliona u revitalizaciju naponske mreže

Dodajte komentar

Poboljšanje kvaliteta snabdijevanja građana strujom i pojednostavljenje procedure priključaka na energetsku mrežu bile su centralne teme sastanka ministarke ekonomije Dragice Sekulić i menadžmenta Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS).

Ministarka Sekulić je naglasila da je CEDIS najistureniji dio energetskog sistema i kao takav najviše izložen pohvalama i kritikama.

„Često su izloženi kritikama zbog prekida napajanja i razgovarano je kako da se popravi stanje. Radimo na pripremi programa revitalizacije naponske mreže i CEDIS je opredjelio 50 miliona eura u naredne tri godine u tu svrhu. Namjera nam je da u iduće tri godine smanjimo broj prekida i njihovo trajanje. Što se tiče pojednostavljenje procedure priključenja na mrežu, do kraja godine ćemo inicirati izmjene propisa u tom pravcu“, navela je Sekulić.

Izvršni direktor CEDIS-a Zoran Đukanović istakao je da su problemi prepoznati i da su najznačajniji prekid napajanja i priključenje na mrežu.

„CEDIS je svjestan da kvalitet napajanja građana nije na zadovoljavajućem nivou, naročito u ruralnom području. Uložićemo 50 miliona da poboljšamo napajanje i smanjimo prekide. Ovakvo stanje mreže ne može da se istrpi i zato smo krenuli s ovim projektom. Što se tiče priključenja na mrežu, to su naši budući korisnici. Donijeli smo zaključke i operativna rješenja da se skrate procedure“, precizirao je Đukanović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *