Za deset mjeseci kroz Aerodrome prošlo 2,28 miliona putnika

Dodajte komentar

Za samo deset mjeseci kroz oba crnogorska aerodroma prošlo je 2,28 miliona putnika, što je više nego tokom cijele prošle godine, kazao je  izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić.

“Od početka godine do 4. novembra opslužili smo 2.280.000 putnika, čak 256.000 više nego rekordne 2017. Za samo deset mjeseci kroz oba crnogorska aerodroma prošlo je više putnika nego tokom cijele prošle godine, a obavljeno je preko 1.000 operacija više. Milioniti putnik je na Aerodromu Tivat opslužen početkom septembra, a na Aerodromu Podgorica početkom oktobra, čak dva mjeseca ranije nego 2017. Prema svim najavama, ove godine ćemo opslužiti oko 2.500.000 putnika, 600.000 više nego prije dvije godine. To dovoljno govori o efektima našeg rada na polju poboljšanja avio-dostupnosti, privlačenja novih avio-kompanija i investicijama”, naglasio je on u intervjuu Dnevnim novinama

Orlandić je najavio da će na aerodromu Tivat ubrzo biti otvoren novi terminal koji je predviđen za one koji odlaze iz Crne Gore i površine je 1.300 kvadrata.

“Imaćemo novih šest check-in šaltera, dvije linije za KD kontrolu i potpuno novi prostor čiji će značaj biti dokazan tokom ljetnje sezone jer će se gužve drastično smanjiti, a putnici će imati mnogo više komfora. Uskoro će početi gradnja privremenih objekata i na Aerodromu Podgorica, malo se kasni sa tim u odnosu na plan jer je prvobitni projekat morao biti izmijenjen. Takođe smo uradili i reviziju iako nijesmo bili u obavezi”, rekao je Orlandić.

Prema njegovim riječima u svakom od novih objekata će biti instalirana potpuno nova oprema KD linije, skeneri, video nadzor.

Vrijednost nove opreme je nekoliko stotina hiljada eura.

Između ostalog on je naglasio i da se mnogo manje kompanijesuočavaju sa izazovima i problemima ali je naša odgovornost jako velika.

“Svaki naš zaposleni mora da vodi računa o bezbjednosti i putnika i kompletnog vazdušnog saobraćaja. Da bi to bilo tako, često angažujemo i razne profile stručnjaka koji nam pomažu da bezbjednost aerodroma bude na visokom nivou, a da je to tako iz dana u dan potvrdjuju i različite međunarodne inspekcije”, poručio je Orlandić.

Dnevne novine

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *