Odloženo ročište protiv Bjanka, Malerbe, Sale i Ravanelija

Dodajte komentar

Kontrola optužnice protiv četvorice italijanskih državljana angažovanih u kompaniji A2A, koji se terete za krivično djelo zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju, odgođena je za 5. februar naredne godine jer trojici optuženih nije uručen poziv za ročište

Optužnicu će razmatrati sutkinja Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša.

Bivši finansijski direktor Elektroprivrede EPC Flavio Bjanko je jedini od optuženih koji se pojavio na zakazana ročišta.

Advokati bivšeg izvršnog direktora EPCG Enrika Malerbe, bivšeg finansijskog direktora Masima Sale i bivšeg izvršnog direktora A2A Renata Ravanelija su ranije odbili ponudu suda da im poziv i optužnica budu dostavljeni brzom poštom DHL-om i insistirali da se procedura uručivanja poziva i kompletne dokumentacije vezano za ovaj proces odrađuje preko međunarodne pravne pomoći.

Specijalno tužilaštvo je 16. januara podiglo optužnicu kojom su obuhvaćeni bivši izvršni direktor EPCG Enriko Malerba, bivši finansijski direktori Flavio Bjanko i Masimo Sala i bivši izvršni direktor A2A Renato Ravaneli. Mjesec prije okončanja istrage, Tužilaštvo je odustalo od krivičnog gonjenja kompanije A2A i tri crnogorska državljanina iz Elektroprivrede Crne Gore, koji su se takođe sumnjičili za zloupotrebu položaja.

Istraga u ovom slučaju pokrenuta je na osnovu dokumentacije koju je u oktobru 2014. Vrhovnom državnom tužilaštvu dostavio skupštinski Odbor za ekonomiju, nakon kontrolnog saslušanja o konsultantskim ugovorima Elektroprivrede.

Prema toj dokumentaciji, ugovori o konsultantskim uslugama koje je EPCG potpisala sa A2A, A2A Reti eletrika i BAIN Milano sklopljeni su bez sprovođenja postupka javnih nabavki i obaveznih odluka odbora direktora.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *