Wizz Air od novembra uvodi novu politiku za prtljag

Dodajte komentar

WizzAir, avio-kompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi i vodeći niskotarifni avio-prevoznik u centralnoj i istočnoj Evropi, podsjećasvoje putnike da nova i transparentna pravila za prtljag, čiji je cilj lakše ukrcavanje putnika u avion i smanjenje kašnjenja zbog prtljaga na svim letovima WizzAira, stupaju na snagu za nedjelju dana.

Od 1. novembra, svaki putnik ima pravo na jednu besplatnu ručnu torbu (40x30x20 cm) u kabini, dok će onim putnicima koji kupe Wizz prioritet biti dozvoljeno da unesu i jednu putnu torbu sa točkićima (55x40x23 cm).

Na osnovu reakcija putnika i promjena obrazaca putovanja, WizzAir je uveo čekiranu torbu težine do 10 kg kako bi omogućio udoban let po početnoj cijeni od samo 7 eura.

Nova jasna i fer pravila za prtljag ove avio-kompanije omogućavaju veći izbor, jer WIZZ-ovim putnicima nude da se odluče za jednu od preko 50 opcija ručnog i čekiranog prtljaga na osnovu svojih ličnih sklonosti.

Pozivamo svoje putnike da u prtljagu nose samo ono što je neophodno i kupe WIZZ prioritet, koji obuhvata jednu besplatnu ručnu torbu (40x30x20 cm) i jednu putnu torbu sa točkićima (55x40x23 cm) u kabini, prioritetno čekiranje i prioritetno ukrcavanje po početnoj cijeni od samo 5 eura.

Rezervacije bez WIZZ prioriteta izvršene prije 10. oktobra za period putovanja nakon 1. novembra 2018. godineće biti ažurirane tako da omoguće besplatnu čekiranu torbu težine do 10 kg, dok će rezervacije sa čekiranim prtljagom dobiti status WIZZ prioriteta.

WizzAirsmatra da će ovaj transparentan i jasan pristup pravilima za prtljag doprinjeti udobnijem i bržem ukrcavanju, boljem iskustvu putnika i boljem učinku avio-kompanije u pogledu polazaka na vrijeme.

Uz veću sigurnost da torba može da stane u kabinu i nov, veći izbor veličine i težine prtljaga, putnici sada na raspolaganju imaju bogatiju ponudu kombinacija nego ikada ranije.

„Ostalo je samo nedjelju dana do uvođenja naših novih, transparentnih pravila za prtljag koja su ista za sve putnike. Time nudimo najveći izbor kombinacija prtljaga svojim putnicima i omogućavamo jednu besplatnu ručnu torbu u kabini za svakog putnika. Od 1. novembra ćemo olakšati proces ukrcavanja, koji će tako postati prijatniji,i nastaviti da nudimo najniže cijene avio-karata širom svoje mreže koju čine 143 destinacije u 44 zemlje”, izjavio je Johan Ejdhagen, direktor marketinga u WizzAiru.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *