Naslovne strane dnevnih novina za 25. oktobar – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Dnevne novine

SVE JE URAĐENO DA AUTO-PUT NE KASNI

Gradnja prioritetne dionice auto-puta Bar-Boljare će biti završena, a možda će se u skoro istom vremenu nastaviti radovi na drugoj, saopštio je premijer Duško Marković, koji je nakon jučerašnjeg premijerskog sata novinarima kazao i da postoji interesovanje jednog evropskog fonda za kupovinu Montenegro Airlinesa (MA).

Poljski turoperatori u Crnoj Gori

Predstavnici turoperatora iz Poljske boravili su prethodna četiri dana u studijskoj posjeti Crnoj Gori koju je Nacionalna turistička organizacija (NTO) organizovala u saradnji sa kompanijama Avia Repsu i Adria Airways. Kako su istakli iz NTO, turoperatori su bili u prilici da se upoznaju sa turističkom ponudom naše zemlje tokom obilazaka atraktivnih lokaliteta i hotelskih kapaciteta.

Crna Gora nagrađena na forumu u Ženevi

Crna Gora je juče u Ženevi nagrađena za doprinos povećanju transparentnosti i pojednostavljenju administrativnih procedura, u okviru Svjetskog investicionog foruma. Nagrada je uspostavljena 2015. godine i dodjeljuje se jednom godišnje sa ciljem da se ukaže priznanje zemljama koje aktivno rade na povećanju transparentnosti administrativnih procedura i pojednostavljenju procedura u vezi sa registracijom poslovanja. Priznanje je u ime Ministarstva finansija primila Bojana Bošković, generalna direktorica Direktorata za finansijski sistem i unapređenje poslovnog ambijenta.

Dan

Kinezima dozvolili da betoniraju Taru

Zbog radova na autoputu i izgradnje mostova Tara 1 i 2, tok ove rijeke je promijenjen jer je njeno korito izmješteno, pokazuju fotografije koje je MANS dostavio “Danu. Na njima se jasno vidi da su vodu na nekim mjestima zatrpali pijesak i beton, a snimljen je i bager usred korita rijeke. Takođe, snimci iz satelita jasno pokazuju šta je u protekle dvije godine urađeno sa koritom Tare.

Tajnim odlukama pomogli MA sa 15 miliona

Vlada je u 2017. godini odlukama koje su označene stepenom tajnosti interno pomogla Montenegroerlajnz (MA) sa 14,9 miliona eura, kazao je juče u Skupštini Raško Konjević (SDP). Vlada je prvo iz budžeta opredijelila 6,5 miliona za MA kroz jednu transakciju, zatim kroz drugu 5,2 miliona i plus su preko Nacionalne turističke organizacije (NTO) avansno uplaćena 3,2 miliona eura nacionalnom prevozniku, što je sve ukupno 14,9 miliona eura.

Krivi penzionere što Vlada nije sprovela zakon

Radna grupa, čije sam formiranje predložio, a u čijem su radu učestvovala i dva predstavnika bivših radnika Kombinata aluminijuma (KAP), trebalo je da otkloni sve dileme, i da Zakon o izmirenju obaveza prema bivšim radnicima učini primjenjivim u praksi. Međutim, predstavnici radnika nijesu prihvatili da se pristupi predlaganju izmjena i dopuna zakona, već su napuštili radnu grupu, kazao je premijer Duško Marković juče u okviru Premijerskog sata. Penzioneri su slušali njegovo izlaganje okupljeni ispred Skupštine i nijesu krili ogorčenje zbog konstatacije premijera.

Pobjeda

Ukinuto 1.015 rješenja o reprogramu, spremno još 300

Kroz reprogram poreskog duga naplaćeno je 38,6 miliona eura, a od 6.857 rješenja raskinuto je 1.015 zbog nepoštovanja zakona, od čega 521 za preduzeća, a 494 za građane. Ukupan iznos ukinutih rješenja je 32,7 miliona eura, kazao je premijer Duško Marković u parlamentu u okviru premijerskog sata odgovarajući na pitanje Raška Konjevića (SDP).

Đukanović: Crna Gora ostaje privržena UN

Deseti Svjetski investicioni forum bilaje odlična prilika da lideri država i multinacionalnih kompanija razmijene mišljenja kakve su mogućnosti saradnje u ostvarivanju ambicioznih ciljeva održivog razvoja do 2030. godine, izjavioje predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nakonjučerašnjih sastanaka sa izvršnom sekretarkom Ekonomske komisije UN-a za Evropu Olgom Algarejovom i generalnim direktorom Svjetske organizacije za intelektualnu svojinu Fransisom Garijem, sa kojima je završio posjetu Ženevi.

Bolja povezanost je preduslov za razvoj regiona

Bolji ekonomski razvoj regiona podrazumijeva unapređenje međusobne povezanosti i poboljšanje saobraćajne i energetske infrastrukture u cilju podizanja atraktivnosti i davanja doprinosa zajedničkom strateškom planiranju, saopštilaje državna sekretarka Ministarstva saobraćaja Angelina Živković.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *