Od boravišne takse 1,5 milion

Dodajte komentar

Ovu godinu ćemo pamtiti po rekordima u predsezoni i postsezoni, kazala je direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO) Željka Radak.

– Tokom septembra imali smo odličnu popunjenost i prosječna stopa rasta bila je od 12 do 14 odsto. Da su dobri trendovi nastavljeni i u oktobru, pokazuje prošli petak – kazala je Radak.

U Crnoj Gori, prema njenim riječima, trenutno boravi više od 24 hiljade registrovanih gostiju, što predstavlja rast od 24 odsto.

Prema podacima lokalnih turističkih organizacija, dobru popunjenost, u prosjeku 40 odsto, imaju Herceg Novi, Bar, Ulcinj.

– Kada govorimo o Žabljaku, broj gostiju je skoro udvostručen u odnosu na prethodni petak i oktobar prošle godine – kazala je Radak.

U Crnoj Gori, kako je navela, boravi veliki broj gostiju iz Njemačke, Velike Britanije, Austrije i to su uglavnom izletnički programi.

– Tokom oktobra zabilježili smo posjetu velikog broja novinara koji su boravili u Crnoj Gori, a naredne sedmice imamo i dvije studijske posjete, dva workshop-a turoperatora i organizaciju sastanaka turoperatora njemačkih i poljskih sa turističkom privredom Crne Gore, što vjerujemo da će odmah rezultirati boljom narednom turističkom sezonom – navela je Radak.

Kako je kazala, jedan od najvećih prihoda koji se generišu su prihodi od boravišne takse i oni su premašili cifru od 1,5 miliona eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *