Kreditni rejting Crne Gore zasniva se na srednjoročnom ekonomskom rastu

Dodajte komentar

Kreditni rejting Crne Gore zasniva se na srednjoročnom ekonomskom rastu, koji je dobar, kao i procesu fiskalne konsolidacije i namjeri Vlade da osnaži fiskalnu poziciju, smatraju u međunarodnoj rejting agenciji Moody's. Ministar finansija Darko Radunović je na sastanku sa predstavnicima te agencije u Baliju u Indoneziji, kazao da je zadovoljan unapređenjem izgleda kreditnog rejtinga Crne Gore iz “stabilnog” u “pozitivan”.

“Vlada je posvećena punoj primjeni mjera fiskalne konsolidacije i strukturnih reformi”, rekao je Radunović na sastanku koji je održan u u okviru redovnog jesenjeg zasijedanja Svjetske banke (SB) i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

On je sagovornike informisao o namjerama Ministarstva finansija da obezbijedi hedžing aranžman za smanjenje valutnog rizika kada je riječ o kreditu za izgradnju prioritetne dionice auto-puta, što se planira godišnjim zakonom o budžetu.

“Trenutno radimo na sprovođenju mjera za dobijanje druge garancije SB za razvojnu politiku, koja bi nam obezbijedila dodatna sredstva za dalje sprovođenje Strategije upravljanja javnim dugom Crne Gore i njegovim smanjenjem”, kazao je Radunović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *